راهنمای نگهداری کفش های چرمی

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

آنچه می‌خوانید

احتمالا مراقبت از کفش‌های چرمی و شست و شوی آن ها برای بسیاری از افراد سخت به نظر برسد، اما کفش های چرمی در واقع زمانی بادوام هستند که صاحبان وفاداری داشته باشند که بعد از هر بار پوشیدن به طور ملایم با آنها رفتار می کنند. مراقبت مناسب از کفش‌های چرمی (چه کفش‌های مجلسی، چه چکمه‌ها یا کفش‌های ورزشی معمولی) واقعاً به دو مفهوم اصلی و مهم خلاصه می‌شود: تمیز نگه داشتن آنها و خشک نگه داشتن آنها. اگر شما کفش چرم در خانه دارید، حتما به یک راهنمای نگهداری کفش های چرمی نیاز دارید. در این مقاله از مجله امشاسپند به طور جامع و مختصر این موضوع را بررسی کردیم. اگر کفش های چرمی شما نیاز به نجات دارند، بهتر است از این مقاله غافل نشوید.

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

روش های متعدد و مختلفی برای تمیز نگه داشتن و مراقبت از کفش های چرمی وجود دارد، بهترین آن ها عبارتند از:

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

۱.هر روز کفش های چرمی تان را نپوشید

چرم درست مثل پوست انسان نیاز به تنفس دارد. همیشه باید سعی کنید حداقل دو جفت کفش برای محیط های مختلف داشته باشید تا مجبور نشوید هر روز یک جفت را بپوشید .پاهای شما معمولا در طول روز عرق می کنند کفش های چرمی این رطوبت را جذب می کند.

چرم مرطوب بیشتر مستعد کشیدگی، خراشیدگی، چین خوردگی و لکه دار شدن است. پوشیدن آن ها یک روز در میان به آنها زمان کافی برای خشک شدن می دهد و طول عمر کفش شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

۲.آنها را بعد از هر پوشیدن تمیز کنید

یک برس کفش یا پارچه میکروفیبر را همیشه کنار جا کفشی و یا قفسه کفش هایتان در دسترس داشته باشید و بعد از هر بار پوشیدن کفش‌های خود را سریع تمیز کنید. این کار باعث می‌شود تا با گذشت زمان هر گونه کثیفی سطحی روی کفش های چرم به سرعت پاک شود و از لکه دار شدن آن ها جلوگیری می کند.

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

۳.کفش های چرمی را با یک تکه چوب درخت برش خورده در آنها بردارید

داشتن یک تکه چوبی مخصوص از چوب درخت سدر و یا صنوبر شاید مهم‌ترین بخش مراقبت از کفش باشد و معمولاً مرحله ای است که آن را به شدت نادیده می گیرند. چرم بافتی متخلخل دارد، بنابراین رطوبت و هر بویی را به شدت جذب می کند و در نهایت باعث تجزیه و آسیب خوردگی آن می شود.

یک تکه از چوب درخت سدر و یا صنوبر کفش این رطوبت و بو را جذب می کند و در عین حال شکل مناسب کفش را حفظ می کند و از چروک شدن و بد فرم شدن آن جلوگیری می کند. تنها با انجام همین کار می توانید عمر کفش های  خود را به طور چشمگیری افزایش دهید.

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

۴.از پوشیدن کفش های چرمی در آب و هوای نامناسب اجتناب کنید

این موضوع باید ناگفته نماند، در صورت امکان سعی کنید از پوشیدن کفش های چرمی در مواقع بارانی خودداری کنید و سعی کنید در زمستان از پیاده روهای پوشیده از نمک و برف عبور نکنید. آب می‌تواند حتی کفش‌های چرمی ضدآب را به شدت لکه‌دار  و بد فرم کند و زیره‌های کفش های  چرمی در هنگام خیس شدن در برابر سطوح ساینده مانند بتن آسیب‌پذیرتر می‌شوند.

اگر مجبور هستید که کفش های چرمی در آب و هوای بارانی و برفی بپوشید بهتر است یک جفت گالوش بپوشید تا از آسیب های احتمالی در برابر آن ها محافظت کنید. در واقع، ما پیشنهاد می کنیم برای هر نوع کفش حساسی یک جفت گالوش در خانه و ماشین خود داشته باشید و این موضوع به دوام آن ها بسیار کمک می کند. اگر به صورت اتفاقی کفش‌هایتان خیس شد، از خشک کردن آن‌ها در نزدیکی رادیاتور یا پنجره خودداری کنید. گرما و نور خورشید باعث می شوند چرم به هنگام خشک شدن ترک بخورد و آسیب ببیند.

برای خشک کردن آنها اجازه دهید کفش هیا چرمی (با یک تکه مخصوص از درخت سدر و یا صنوبر) برای چند روز در هوای آزاد باشند. البته اگر هوای آزاد مرطوب و یا خاکی باشد به هیچ وجه آن ها را در بالکن نگذارید.

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

۵. هر شش باری که پوشیدید آن ها را برق بیندازید

همانطور که نباید کفش های چرمی تان خیلی خیس شود، نباید خیلی خشک شود زیرا ممکن است ترک بخورد.

خوشبختانه، یک راه آسان برای حفظ تعادل فرم کفش های چرمی وجود دارد: هر ۶ بار یا بیشتر از آن، از لاک کفش استفاده کنید. پولیش کفش به مرطوب شدن چرم کمک می کند و در عین حال یک لایه محافظ برای دفع گرد و غبار و آب به آن  اضافه می کند. همچنین رنگ کفش را احیا می کند و لک های طولانی مدت را پنهان می کند. فقط باید بتوانید بین موم یا لاک کرم (یا هر دو) تصمیم بگیرید. کرم ها معمولا مرطوب‌ کننده‌ تر از موم هستند و ظاهری طبیعی را روی کفش ایجاد می‌کند. پولیش موم محافظت کمی بهتر و سطح درخشندگی بالاتری را ارائه می دهد، اما نیاز به تمدید مجدد دارد. ما پیشنهاد می کنیم با کرم های مخصوص شروع کنید و اگر خوشتان نیامد از موم های مخصوص استفاده کنید. انتخاب کرم و موم بسته به رنگ کفش هایی که دارید متفاوت است و باید سعی کنید با دقت خرید کنید. پس از خرید کرم یا موم، با استفاده از یک پارچه میکروفیبر پولیش را روی کفش های تمیز با حرکات دایره ای بمالید. اگر می‌خواهید وسواس بیشتری به خرج دهید، می‌توانید از برس موی مخصوص برای پولیش عمیق آن استفاده کنید. کار را با یک دستکش و یا برس پولیش به پایان برسانید و در انتها کفشی با سطح صاف و درخشان داشته باشید.

همچنین می توانید برای جلوگیری از براق شدن بیش از حد کفشتان مقادیر اضافی روغن را از روی کفش پاک کنید. البته میزان براق شدن کفش چرم، بسته به سلیقه افراد متفاوت است برخی از افراد دوست ندارند کفش چرم خود را به میزان زیادی برق بیاندازند. اما برخی از افراد نیز عاشق براق بودن کفش هستند و آن را یکی از اصول اولیه استایل خود می دانند.

راهنمای نگهداری کفش های چرمی

۶.کفش ها را در زمانی که استفاده نمی کنید در کیسه نخی مخصوص بگذارید

گرد و غبار می تواند به مرور زمان وارد کفش های چرمی شود و در نتیجه باعث لکه شدن و تخریب آن ها شود. اگر کفش‌هایتان را به‌ طور منظم و همیشگی نمی‌پوشید، آن‌ها را در یک کیسه پارچه ای برای دوری از گرد و غبار نگه دارید تا از آن‌ها محافظت کنید و همچنین اجازه دهید نفس بکشند.

مطمئناً مراحل دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید برای طولانی‌تر کردن عمر کفش‌های خود انجام دهید، مانند استفاده از نرم‌کننده چرمی یا بردن آن‌ها به پینه‌دوزی برای جوان‌سازی، اما این شش مرحله ساده اکثر کارهای سنگین را انجام می‌دهند. اگر به درستی از کفش‌ هایتان مراقبت کنید، تعجب خواهید کرد که چقدر بیشتر دوام می‌آورند.

کلام پایانی

تنها عنصر متمایز کننده هر فروشگاه آنلاین پوشاک، کیفیت لباس هایی است که به دست مشتریان خود می رساند. ما در فروشگاه آنلاین امشاسپند با تمرکز بر روی بالا بردن کیفیت پوشاک همراه با مناسب ترین قیمت سعی می کنیم تجربه خریدی مقرون به صرفه و اقتصادی را برای شما مشتریان عزیز رقم بزنیم. همچنین شما می توانید اغلب ترند های هر فصل را از فروشگاه ما با اطمینان خاطر تهیه کنید.

مطالب مرتبط